Historien om Ballong & Äventyr

Det började under en resa till Phoenix 1985, i form av en ballongresa i present. Piloten var Captain Ted och den hösten flög Henrik 10 gånger som assistent till Ted. Hela vintern 1989 hjälpte Henrik den kvinnliga piloten Lorna Daily i Aspen, Colorado. Sedan var han fast. 1991 – 92 utbildade sig Henrik till ballongpilot hos Staffan Larsson i Ängelholm och fungerar numera själv som instruktör, faktiskt den ende i Skåne. Fram till idag har tio piloter fått sina certifikat tack vare Henriks utbildningar.

Sedan 1995 arbetar Henrik Holmqvist heltid med att flyga passagerare och har gjort 1500 flygningar. En rutin och erfarenhet som ingen annan Skånsk pilot kan mäta sig med. Erfarenheterna kommer inte bara från flygningar i Sverige utan minst lika mycket från de internationella arrangemang som Henrik har deltagit i.

Någon månad varje år flyger Henrik tillsammans med sina pilotkollegor vid de träffar som arrangeras av denna internationella grupp. Svenskt rekord i distansflygning har Henrik också hunnit med – 381 km från Örebro till Kristianstad. Det tog 8.10 timmar. Det väntar alltid en upplevelse till bakom knuten, även för den mest erfarne.

– Henrik
Flygchef och ballongpilot