Ballongflygning är en stor upplevelse

Att flyga luftballong är en överväldigande upplevelse! Det är både spännande och fridfullt, och ibland helt meditativt. Det är en form för flygning som erbjuder ett fantastiskt panorama och en helt unik känsla av stillhet, frihet och viktlöshet.

Under din ballongflygning får du en sällsynt inblick i navigeringen av ett spektakulärt och historiskt fartyg. Då luftballonger alltid flyger i vindens riktning och hastighet, kan man aldrig riktigt förutse, var man kommer att flyga, vad man kommer att se, och var man kommer att landa. Blir din flygning kanske över stadens tak och trafik, över skog och mark, fjord och sjö- eller kanske till och med över ditt eget hus?

Oavsett var i Sverige du kommer att flyga, kommer du få en andlös upplevelse av den vackra naturen från ballongens fågel perspektiv.

Medan vi svävar över landskapet, kommer du att märka den stilla magin i både kropp och själ, som är effekten av ballongflygningen på alla som prövar det. När vi har landat, och du står och smuttar till den kalla champagnen i solnedgången och smälter intrycken av flygningen, önskar du bara i ditt stilla sinne att du snart kan komma upp och flyga igen!

Se alla ballongprodukter

Upplev en ballongtur i denna video:

Hur fungerar det?

Jippi! Nu har det äntligen blivit dags till den stora flygdagen- och vädret är perfekt. Du kanske har upplevt att flygplanerna har blivit avbokade pga. regn eller vind, eller kanske har du lyckan och det svenska vädret med dig vid första försöket.

Äventyret börjar, när du ankommer till mötesplatsen och blir hälsad välkommen av piloten och besättningen. Nu är det tid till en genomgång av vad som kommer att hända. Du blir instruerad i uppackning och uppsättning av ballongen och en grundlig säkerhetsinformation.

Plötsligt är du på väg ombord i korgen med fjärilar i magen och ballongen är klar till take-off. Medan vi stilla stiger upp mot himlen, blir du överraskad över hur fridfullt det egentligen är att flyga i en luftballong, och inom ett par minuter befinner vi oss högt över stad och land med en fantastisk och vidsträckt utsikt över en bit av Sverige. Det enda som stör ballongens tysta svävande genom luften, är ljudet från brännaren när luften i ballonghöljet ska värmas upp.

Efter ungefär 1 timmes ballongflygning, kommer piloten att hitta ett lämpligt ställe för att landa ballongen på marken. Fortfarande med känslan av ballongfärden i kroppen, står du nu i solnedgången och njuter av ett iskallt glas bubbel och pratar om dagens upplevelse.

Du kommer att märka att känslan och upplevelsen efter ballongflygningen tager ett par dagar att smälta och att bilder och intryck sätter sig fast i minnet i en lång tid efter själva flygningen. Du är nu en inbiten ballongflygare!

På en ballongflygning med Ballong & Äventyr kan du förvänta:

 • Välkomst, check in och säkerhetsbriefing
 • Invitation till att hjälpa till med uppackning, uppsättning och nedpackning av ballongen
 • Ca. 1 timmes flygning i luftballong
 • Det traditionella champagnedopet för nyinvigda ballongflygare
 • Personligt och signerat ballongdiplom
 • Sparkling wine, cider och snacks uppdukat på bord med rödvit duk i solnedgången

 När du köper en ballong biljett hos Ballong & Äventyr får du:

 • Utfärdande av en fin e-biljett som skickas som en PDF direkt till dig efter ditt köp
 • 14-dagars öppet köp av ballong biljetten
 • Flygbiljett med en giltighet på 2 år från köpsdatum
 • Möjlighet för att välja fritt mellan ballongflygning runt Göteborgsområdet, Skaraborg, Stockholmsområdet och Skåne
 • Direkt tillgång till vårt bokningssystem online som ger dig möjlighet att boka dagliga ballongflygningar i flygsäsongen från 1:e maj till den 1:a oktober
 • Svensk kundservice och tillgång till telefonsupport i flygsäsongen.

Köp ballongbiljett