Ballongflygning i Malmö-området

DreamBalloon på ballontur over Ringsted

„When the world says ‘Give up’, Hope whispers ‘Try one more time’”
– Okänt

En unik upplevelse med Öresund som bakgrund!

Att flyga från Malmö stad kräver en västlig vind i lagom hastighet. Man ska ha lite tur om det blir just över Malmö men även om vi flyger lite öster eller norr om Malmö så får men hela panoramat serverat lagom till solnedgången. Siluetten av Turning Torso, Malmö Live och inte minst Öresundsbron gör sig väldigt fint med den nedgående solen över Köpenhamn. Man upplever hela sydvästra Skåne på en tur i Malmö-området. Man ser upp till Lund, ner till Trelleborg och Falsterbonäset och ofta ser vi planen landa och starta på Sturup.

Om vind och väder passar så startar vi i Pildammsparken i Malmö stad. Om vinden är sydlig så kan vi inte starta där p g a risken att hamna i Lommabukten. Då startar vi ofta i antingen Oxie eller på Östra Sjukhuset. Är vindarna än mer östliga så åker vi in till Lund eller t o m Torna Hällestad. Allt för att ni ska få en stor men också säker upplevelse. En flygning i Malmöområdet är alltid en vacker och speciell upplevelse. Att flyga högre än Turning Torso ger perspektiv på tillvaron.

Var landar vi då?
Vi flyger alltid dit vinden tar oss, därför är det så viktigt att starta på rätt ställe. Vi siktar ofta in oss på Revingehed, där finns stora fina marker att landa på. Kanske ser vi storken eller någon rovfågel. På vägen passerar vi ofta något av stenbrotten i Dalby eller Hardeberga. Men vi kan lika gärna flyga ner mot Trelleborg och kommer då kanske över Torups slott. Kommer vi österifrån så landar vi ofta nära antingen Malmö eller Lund.

Köpa biljett här!
Köpa biljett här!

Sevärdheter

Siluetten av Turning Torso

Utsikt till Öresundsbron

Kanske ses storken eller rovfågel

Över Torups Slott

Upplevelse med Öresund som bakgrund

Få svar på alla dina frågor här!