Ballongflygning i Helsingborgs-området

helsingborg-1600

“A good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving.”
-Lao Tzu

En mycket vacker upplevelse i Nordväst
Eftersom Helsingborg ligger direkt vid Öresund så gäller det att det är rakt västlig vind om vi ska starta där. Har vi den turen så startar vi gärna ovanför Pålsjö skog. Därifrån lyfter vi sakta upp över Mariastaden och vidare ut över Vasatorp och bort mot Söderåsen. Var vi än flyger i Nordvästra Skåne så har vi alltid en fantastisk utsikt över Helsingborg och Helsingör. Vi ser färjorna korsa Öresund och ibland ser vi t o m Kronborgs slott. Tittar vi längre norrut ser vi Kullabergs tydliga siluett. Bakom den skymtar vi Hallands Väderö och Bjäre. Tittar vi längre söderut så uppenbarar sig Ven och Landskrona. Om det är sydlig eller nordlig vind flyger vi bara lite längre in och passerar då över orter som Åstorp, Klippan, Bjuv och kanske Billesholm. Flera slott och många vackra gårdar passerar vi ofta här.

Om det blåser östlig vind så är det upplagt för en av mina favoritflygningar, nämligen från Röstånga mot Helsingborg. Att starta i vackra Röstånga och sedan sväva över Söderåsens vackra natur är sagolikt. Skäralid med Kopparhatten och även Stenestad upplevs på ett helt nytt sätt lite grann från ovan.

Var landar vi då?
Många flygningar landar vi vid Söderåsens fot i närheten av Hyllinge eller Åstorp. Här möts många av våra flygvägar och därför blir det ofta landning i detta område. Vi kan förstås lika gärna komma upp mot Klippan och Ljungbyhed eller ner mot Vallåkra. Var vi än landar så blir de en oförglömlig tur i solnedgången.

Köpa biljett här! Få svar på alla dina frågor här!
Köpa biljett här!

Sevärdheter

Sakta upp över Mariastaden

Fantastisk utsikt över Helsingborg

Kullabergs tydliga siluett

Sväva över Söderåsens natur

Flera slott och många gårdar