Ballongflygning i Göteborg och Västra Götaland

Ballongflygning i Göteborg och Västra Götaland

“It is good to have an end to journey toward, but it is the journey that matters in the end.”
― Ursula K. Le Guin

Ballongflygning i Göteborg och Västra Götaland

Vi flyger regelbundet över följande områden:
A. Göteborgs området: Gunnilse, Mölndal, Hissingen, Angered, Mölnlycke, Lerum, Gråbo
B. Trollhättan/Uddevalla området: Högsäter, Grästorp, Nossebro, Vara, Vårgårda, Vänersborg
C. Skövde/Mariestad området: Tidaholm, Lidköping, Falköping, Skara, Tibro
D. Borås

I Göteborgs vackra omnejd kan vi komma glidande över bland annat Mölndal, Angered, Lerum, Gråbo, Majorna, Partille, Säve, Kortedala, Kållered och allt däremellan. I princip alltid har vi hamnen och öarna som en fond i bakgrunden.

I Trollhättan svävar vi i vår stora luftballong ibland över Uddevalla, Blåsut, Grunnebo, Sjuntorp, Vetlanda, Väne och Vänersborg. På Skaraslätten har vi förmånen att få flyga ballong över bland annat Mariestad, Skövde, Skara, Tibro, Falköping, Tidaholm, Lidköping med omnejd. Vi ser ofta aningen Vättern eller Vänern i fjärran.

I Borås härliga omgivningar gäller det att hålla tungan rätt i mun för ballongpiloten. Skog är vackert ovanifrån men det gäller att hitta ett fint fält att landa på också. Det gör vi alltid och på färden passerar vi, beroende på vindriktning, Gånghester, Dalsjöfors, Fristad, Frufällan, Viskafors och Sjömarken.

Ballongflygning över Göteborg och Västra Götaland är alltid en stor upplevelse. Vi ser antingen havet eller det vackra landskapet. Vi flyger normalt över både byar/städer och landsbygd. Vindriktning och vindhastighet bestämmer var vi startar och var vi landar. Ibland blir det mer stad och mindre landsbygd och ibland tvärtom. Vad alla som flyger med oss är ense om är, att det är resan i sig som är det man minns, inte exakt vad man flög över.

Med 25 års erfarenhet inom ballongflygning kan vi säga en sak säkert: Vilket område du än väljer så blir flygningen ett minne för livet. Vi ser fram emot att få uppleva vårt vackra landskap från ovan tillsammans med er!

Ballong & Äventyr erbjuder upplevelser i form av ballongflygning över stora delar av Sverige. När du köper en biljett hos oss så kan du själv välja vilket område du vill flyga över. Om vädret tillåter startar vi i detta område, annars vid en närliggande plats. Därigenom blir du garanterad en flygning på den bokade dagen och slipper en ombokning.

Läs mer om våra ballongflygningar i övriga Sverige här:


Köpa biljett här!

Möjligheter och sevärdheter

Götebords skärgård

Ullevi

Liseberg

Upptäcka Götaland från ovan

Få svar på alla dina frågor här!